Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Regióny

Banská Štiavnica otvára ďalšie odberové miesto s online rezerváciou

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Lukáš Grinaj

Primátorka pripomenula, že obyvatelia majú naďalej k dispozícii bezplatné antigénové testovanie v priestoroch už existujúceho odberového miesta v Kultúrnom centre.

Banská Štiavnica 20. januára (TASR) – V súvislosti s celoplošným skríningom na nový koronavírus otvorí mesto Banská Štiavnica vo štvrtok (21. 1.) ďalšie odberové miesto. Samospráva pripravila aj online rezervačný systém, slúžiť bude na uprednostnenie registrovaných občanov. TASR o tom informovala primátorka Nadežda Babiaková.

Nové odberové miesto mesto zriadi na Základnej škole (ZŠ) Jozefa Kollára na Drieňovej ulici. Fungovať bude každý deň od štvrtku (21. 1.) do stredy (27. 1.). „Pre testovanie na tomto odberovom mieste spúšťame online rezervačný systém,“ uviedla Babiaková.

Primátorka pripomenula, že obyvatelia majú naďalej k dispozícii bezplatné antigénové testovanie v priestoroch už existujúceho odberového miesta v Kultúrnom centre. K dispozícii bude aj počas víkendu a nebude preň platiť online rezervačný systém.

„Pripravujeme aj odberové miesto v mestskej plavárni. Mobilná odberová jednotka bude navyše testovať v niektorých podnikoch v rámci mesta,“ prezradila Babiaková.