Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Regióny

Po dvoch mesiacoch bude otvorené kino Akademik v Banskej Štiavnici

Ilustračné foto Foto: TASR

V súvislosti s pandémiou nového koronavírusu platia v kinosále Akademiku aj špeciálne pravidlá.

Banská Štiavnica 2. decembra (TASR) – Kino Akademik v Banskej Štiavnici po dvoch mesiacoch opäť spúšťa premietanie. V kinosále návštevníkov čakajú zaujímavé klubové či umelecké filmy, ale aj mikulášske premietanie a špeciálna predpremiéra. TASR o tom informovala vedúca pracovníčka kina Zuzana Patkošová.

„Premietať sme prestali na konci septembra, zatvorení sme teda boli asi dva mesiace,“ uviedla Patkošová. Kino Akademik otvára svoje brány opätovne vo štvrtok (3. 12.) premietaním poľskej drámy Corpus Christi. „Snažili sme sa program vyskladať z klubových vecí, umeleckých či detských filmov. Ide o filmy, ktoré sa na jar a na jeseň pre situáciu s pandémiou nového koronavírusu neodpremietali,“ vysvetlila Patkošová.

V priestoroch kina sa v sobotu (5. 12.) a v nedeľu (6. 12.) uskutoční aj špeciálne bábkové divadlo, ktoré mesto pripravilo ako náhradu za tradičný mikulášsky program. Vianočnú atmosféru na plátno prinesie v pondelok (7. 12.) aj premiéra rozprávky Veľké želanie. „Tento film distribuovali na začiatku roka, my sme ho však vtedy neodpremietali. Teraz sa však do tohto obdobia veľmi hodí,“ poznamenala Patkošová. V kine Akademik sa diváci môžu tešiť aj na špeciálnu predpremiéru filmu Ivana Ostrochovského Služobníci.

V súvislosti s pandémiou nového koronavírusu platia v kinosále Akademiku aj špeciálne pravidlá. „Sprístupnený je každý druhý rad. Rodina môže sedieť spolu, medzi cudzími ľuďmi je vždy jedno sedadlo voľné,“ povedala Patkošová s tým, že pre zvýšenú bezpečnosť divákov sú v kinosále nainštalované germicídne žiariče. Naplnenosť kinosály nesmie podľa platných nariadení presiahnuť 50 percent kapacity, čo predstavuje 60 ľudí.