Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 17. apríl 2024Meniny má Rudolf
< sekcia Regióny

Banská Štiavnica upravuje úradné hodiny, zatvára aj mestskú knižnicu

Banská štiavnica, foto z archívu. Foto: TASR - Jana Vodnáková

Mesto bude naďalej pokračovať v plošnej dezinfekcii verejných priestorov vrátane autobusových zastávok.

Banská Štiavnica 13. októbra (TASR) – Banská Štiavnica v súvislosti s negatívnym vývojom pandémie nového koronavírusu a prísnejšími opatreniami prijatými Úradom verejného zdravotníctva SR upravuje úradné hodiny mestského úradu a uzatvára aj mestskú knižnicu. O rozhodnutí krízového štábu informovalo mesto na sociálnej sieti.

Krízový štáb Banskej Štiavnice upravil úradné hodiny mestského úradu, v utorok a štvrtok budú priestory pre verejnosť uzatvorené, rovnako ako v piatok od 10.00 h. „Občanom odporúčame prednostne využívať telefonickú a emailovú komunikáciu,“ vyzýva mesto.

Po kluboch dôchodcov, ktoré mesto uzavrelo ešte na začiatku októbra, bude v súvislosti s prijatými nariadeniami hygienikov uzatvorená aj plaváreň, kino Akademik či mestská knižnica. Mesto bude naďalej pokračovať v plošnej dezinfekcii verejných priestorov vrátane autobusových zastávok či stojísk na komunálny odpad.

Vzhľadom na veľkosti obradnej siene v budove radnice bude pri uzatvorení manželstva povolená účasť maximálne ôsmim osobám. V dome smútku sa pohrebov bude môcť zúčastniť maximálne 15 ľudí. Všetky opatrenia prijaté krízovým štábom mesta budú platiť od 15. októbra.