Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

V Banskej Štiavnici sa do sčítavania zapojilo už 60,31% obyvateľov

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Pavol Zachar

Samospráva pripomína, že všetkých členov domácnosti môže sčítať jedna osoba, v prípade detí má povinnosť vyplniť sčítací formulár zákonný zástupca.

Banská Štiavnica 9. marca (TASR) – V Banskej Štiavnici sa do aktuálneho elektronického sčítavania obyvateľov zapojilo už 60,31 percenta obyvateľov, čo predstavuje 5866 Banskoštiavničanov. Samospráva o tom informovala na sociálnej sieti.

„Ostatných vyzývame, aby si túto povinnosť splnili čo najskôr a vzhľadom na pretrvávanie nepriaznivej epidemiologickej situácie v maximálne možnej miere využili elektronické samosčítanie,“ uviedlo mesto.

Samospráva pripomína, že všetkých členov domácnosti môže sčítať jedna osoba, v prípade detí má povinnosť vyplniť sčítací formulár zákonný zástupca. Mesto tiež vyzýva ľudí, aby s elektronickým sčítaním pomohli starším rodinným príslušníkom. „Seniori, zdravotne postihnutí, imobilní, ktorí žijú sami a nemajú možnosť sčítať sa elektronicky, budú môcť od 1. apríla 2021 do 31. októbra 2021 využiť služby mobilného asistenta,“ dodala samospráva.