Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 7. máj 2024Meniny má Monika
< sekcia Regióny

Banská Štiavnica zriadi odberové miesto aj v druhom kole testovania

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Ladislav Vallach

V prvom kole operácie Spoločná zodpovednosť sa v okrese Banská Štiavnica na testovaní zúčastnilo 11.725 ľudí,

Banská Štiavnica 5. novembra (TASR) – Počas druhého kola operácie Spoločná zodpovednosť sa bude testovať aj v Banskej Štiavnici napriek tomu, že podiel pozitívnych testov v prvom kole v okrese nepresiahol hodnotu 0,7 percenta. Samospráva pre záujemcov o testovanie zriadi jedno odberové miesto, potvrdila pre TASR primátorka Banskej Štiavnice Nadežda Babiaková.

Testovanie v Banskej Štiavnici sa v druhom kole uskutoční v priestoroch Slovenského Červeného kríža v sobotu (7. 11.) od 8.00 do 20.00 h. „K dispozícii budú dva odberové tímy, v prípade potreby aj mobilný tím,“ prezradila Babiaková s tým, že mesto zabezpečí administratívnych pracovníkov aj zdravotnícky personál.

Samospráva týmto krokom reaguje na podmienku vlády, podľa ktorej sa osoby pohybujúce sa v tzv. červených okresoch budú od pondelka 9. novembra musieť preukázať aktuálnym negatívnym certifikátom. „Ak teda v týždni po 9. novembri cestujete napríklad do Banskej Bystrice na lekársky výkon, bude nutné, aby ste mali druhý test,“ vysvetlilo mesto na sociálnej sieti.

V prvom kole operácie Spoločná zodpovednosť sa v okrese Banská Štiavnica na testovaní zúčastnilo 11.725 ľudí, pozitívny test malo 33 z nich. Podiel pozitívnych testov tak dosiahol 0,28 %.