Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Banskobystrická akcia Za krajšie mesto bude rozdelená do štyroch etáp

Ilustračná snímka. Foto: TASR Radovan Stoklasa

Podujatie Za krajšie mesto, v rámci ktorého si môžu obyvatelia Banskej Bystrice vyčistiť a skrášliť okolie svojich domov, je v meste každoročnou tradíciou.

Banská Bystrica 19. marca (TASR) – Celomestské upratovanie v Banskej Bystrici, organizované v rámci tradičnej akcie Za krajšie mesto, bude rozdelené do štyroch etáp. Podujatie odštartuje v piatok (24. 3.), keď vedenie mesta a zamestnanci mestského úradu vyčistia park na Triede SNP. TASR o tom informoval Miroslav Strelec z kancelárie primátora.

Podujatie Za krajšie mesto, v rámci ktorého si môžu obyvatelia Banskej Bystrice vyčistiť a skrášliť okolie svojich domov, je v meste každoročnou tradíciou. "Účelom je najmä vyčistenie verejných priestranstiev, ako aj medziblokovej zelene na sídliskách od rôzneho komunálneho a rastlinného odpadu zhrabovaním. Súčasne i zabezpečenie sezónneho zberu biologicky rozložiteľného komunálneho odpadu zo záhrad rodinných domov," vysvetlil Strelec.

Celomestské upratovanie je rozdelené do štyroch etáp, podujatie bude trvať počas nasledujúcich piatich týždňov. Začína sa na sídliskách Sásová a Rudlová, postupne sa bude konať v centre mesta a priľahlých častiach, Radvani a Fončorde. V konkrétnych termínoch samospráva v jednotlivých lokalitách zabezpečí pristavenie veľkoobjemových kontajnerov, podrobnejšie informácie nájde verejnosť na webovej stránke mesta.

"Žiadame obyvateľov, aby počas akcie nevykonávali rezy a výruby kríkov a stromov, ale zamerali sa len na vyhrabávanie trávnikov od lístia, suchej trávy a komunálneho odpadu alebo čistenie chodníkov," uviedol Strelec. Ako dodal, právo hospodárenia s vegetáciou rastúcou na verejných plochách v správe mesta má len mestská organizácia Záhradnícke a rekreačné služby (ZAaRES).