Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Regióny

Banskobystrická plavecká 24-hodinovka nebude ani tento rok

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Ján Krošlák

Športové podujatie, ktoré má každoročnú tradíciu, doteraz pritiahlo na krytú plaváreň takmer 25.000 ľudí.

Banská Bystrica 22. decembra (TASR) – Banskobystrická plavecká 24-hodinovka nebude ani tento rok. Dôvodom je pandémia nového koronavírusu, samospráva však ako náhradu pripravila súťažný kvíz. TASR o tom v stredu informoval Miroslav Strelec z kancelárie primátora Banskej Bystrice.

Ako dodal, ľudia si môžu preveriť svoje vedomosti a vyhrať, ceny sú pripravené pre troch súťažiacich, ktorí správne odpovedia na najviac otázok. „Do kvízu je možné zapojiť sa prostredníctvom odkazu, ktorý samospráva zverejnila na webe mesta a na sociálnych sieťach. Odpovede je potrebné poslať najneskôr do 31. decembra tohto roka. Vyhodnotenie sa uskutoční 5. januára 2022, výhercov budeme telefonicky kontaktovať,“ doplnila vedúca oddelenia športu Mestského úradu v Banskej Bystrici Dana Cibuľková.

V meste sa pred 27 rokmi medzi vianočnými a novoročnými sviatkami uskutočnila prvá plavecká 24-hodinovka. Obyvatelia a návštevníci Banskej Bystrice môžu počas plaveckého maratónu bezplatne navštíviť plaváreň na Štiavničkách. Športové podujatie, ktoré má každoročnú tradíciu, doteraz pritiahlo na krytú plaváreň takmer 25.000 ľudí. Cieľom plaveckej 24-hodinovky je motivovať obyvateľov, aby urobili niečo pre svoje zdravie a hlavne si zašportovali.

Pred dvoma rokmi odplávalo 100 metrov pre svoje zdravie 1747 účastníkov, medzi ktorými nechýbali 1,5-ročné deti, ako aj najstarší 83-ročný plavec. Doteraz najvyššiu účasť malo podujatie pred troma rokmi, keď sa do plaveckého maratónu zapojilo 1910 záujemcov a plaváreň navštívilo takmer 3300 návštevníkov.