Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Regióny

Banskobystrickí žiaci v súťaži vymýšľali, ako motivovať k sporeniu

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Súťaž bola financovaná z grantových programov Nadácie NBS.

Banská Bystrica 19. novembra (TASR) – Vymyslieť spôsob, ako motivovať mladých ľudí dlhodobo a pravidelne si sporiť, bolo témou súťaže Inovation Camp, ktorá sa uskutočnila v týchto dňoch z iniciatívy vzdelávacej organizácie Junior Achievement Slovensko a v spolupráci s Národnou bankou Slovenska (NBS).

Ako informovali organizátori, na súťaži sa zúčastnili desiatky žiakov základných a stredných škôl. Svoje nápady mali za tri hodiny spracovať do formy prezentácie a následne tímovo predstaviť odbornej porote a ostatným súťažiacim.

Najväčšiu dôveru vkladali žiaci do vývoja aplikácií pre mobilné telefóny a ďalšie elektronické zariadenia, ktoré by boli podporené rôznymi motivačnými odmenami. "Spomedzi 15 súťažných tímov až 14 predstavilo práve rôzne kreatívne nápady na prilákanie mladých k sporeniu prostredníctvom aplikácie," uviedli organizátori.

S prípravou konkrétneho riešenia pomáhali súťažiacim odborníci z praxe, ktorí sa zhostili úlohy konzultantov. Boli medzi nimi napríklad zástupcovia Banskobystrického samosprávneho kraja, podnikatelia či riaditelia úspešných firiem.

Víťazom sa stal tím v zložení Rebecca Bodokiová, Filip Gális, Denis Urban a Laura Záchenská. "Vo svojom návrhu s názvom Financial Youth Portal zaujali holistickým prístupom či myšlienkou avatara, ktorý ´rastie´ spolu s používateľom. Zároveň sa menia a vyvíjajú aj jeho ciele a sny," priblížili víťazný projekt organizátori.

Súťaž bola financovaná z grantových programov Nadácie NBS.