Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Regióny

Banskobystrický kraj zrekonštruuje Dom osvety v Rimavskej Sobote

Ilustračná snímka. Foto: TASR Alexandra Moštková

Rekonštrukciou prejde celý objekt od divadelnej sály, cez šatne, toalety, kancelárske aj vstupné priestory.

Rimavská Sobota 11. januára (TASR) – Banskobystrický samosprávny kraj (BBSK) zrekonštruuje Dom osvety na Jesenského ulici v Rimavskej Sobote. TASR o tom informovala hovorkyňa kraja Lenka Štepáneková, podľa ktorej kompletnou rekonštrukciou prejde celý objekt od divadelnej sály, cez šatne, toalety, kancelárske aj vstupné priestory.

Objekt je v súčasnosti vo veľmi zlom stave, najmä divadelná sála, ktorá pred niekoľkými rokmi vyhorela. V súčasnosti ju nie je možné využívať na žiadne organizovanie kultúrno-spoločenských podujatí pre verejnosť. Čiastočne sú využívané priľahlé miestnosti ako napríklad tvorivá dielňa, alebo kancelárie na prenájom,“ priblížila Štepáneková.

Podľa BBSK je rekonštrukcia rimavskosobotského Domu osvety jedným z troch tohtoročných nosných investičných projektov v oblasti kultúry, na ktoré kraj vyčlenil prostriedky. Ďalšími dvoma sú nová stála expozícia v Thurzovom dome Stredoslovenského múzea v Banskej Bystrici a pokračujúca obnova Krajskej knižnice Ľudovíta Štúra vo Zvolene.