Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

Banskobystrický Podnik medzitrhu práce funguje už desať rokov

Ilustračné foto. Foto: ASR - Dušan Hein

V súčasnosti vytvára pracovné podmienky pre 27 zamestnancov, ktorí sa zameriavajú najmä na údržbu verejnej zelene, drobnú stavebnú činnosť a letnú i zimnú údržbu verejných priestranstiev.

Banská Bystrica 4. septembra (TASR) – Nezisková organizácia Podnik medzitrhu práce v Banskej Bystrici, ktorá svojimi činnosťami prispieva k podpore a rozvoju pozitívneho sociálneho vnímania zraniteľných osôb a snaží sa aj o integráciu Rómov v meste, oslavuje v týchto dňoch desiate výročie vzniku. Informoval o tom banskobystrický magistrát.

Organizáciu založilo mesto a pred dvoma rokmi sa stala integračným sociálnym podnikom, ktorý poskytuje služby najmä v komunálnej oblasti. V súčasnosti vytvára pracovné podmienky pre 27 zamestnancov, ktorí sa zameriavajú najmä na údržbu verejnej zelene, drobnú stavebnú činnosť a letnú i zimnú údržbu verejných priestranstiev.

"Nezisková organizácia sa snaží aj o získanie grantov, ktoré sú ďalším zdrojom na realizáciu aktivít zameraných priamo na podporu znevýhodnených osôb. Od novembra 2021 bolo do procesu pracovného začleňovania zaradených desať zraniteľných osôb. Cieľom je poskytnúť im príležitosť na obnovu, osvojenie, udržanie, ale i rozvoj pracovných návykov a zručností, ako aj mentálnych schopností v centre praktického výcviku pod odborným vedením a dohľadom majstra," uviedol magistrát.