Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 8. máj 2024Meniny má Ingrida
< sekcia Regióny

Bardejov chce kompletne zrekonštruovať športovú halu Mier

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Michal Svítok

Celkové náklady na rekonštrukciu predstavujú sumu 2,7 milióna eur.

Bardejov 24. septembra (TASR) – Športová hala Mier v Bardejove prejde kompletnou rekonštrukciou. Za účasti vedenia mesta a poslancov mestského zastupiteľstva sa tam tento týždeň konalo pracovné stretnutie. Ako TASR informoval hovorca mesta Štefan Hij, rekonštrukcia po 40 rokoch je potrebná z dôvodu fyzickej i morálnej amortizácie haly.

Predmetom modernizácie je podľa neho z komplexu mestskej športovej haly realizovať len objekt samotnej športovej haly. "Investičný zámer predpokladá kompletnú modernizáciu samotného objektu, a to jej exteriérov - rekonštrukciu strechy, presklených plôch, okien a dverí, rekonštrukciu fasády, opravu terasy, betónových zábradlí a vstupov z Námestia SNP. V interiéri bude vymenená palubovka hracej plochy, sedačky tribún pre divákov, zmodernizované osvetlenie, vymenený akustický pohľad, zábradlia, sociálne zariadenia, látkové tieniace rolety, zrekonštruované osvetlenie a projekt ráta aj s kamerovým systémom," priblížil Hij s tým, že celkové náklady na rekonštrukciu predstavujú sumu 2,7 milióna eur.

"Financovanie je zabezpečené z dotácie vlády SR schválenej ešte v októbri 2019 vo výške 1,5 milióna eur a zvyšok zabezpečí samospráva z vlastných zdrojov," povedal Hij.

Súčasťou pracovné stretnutia bola aj prezentácia štúdie riešenia priľahlého územia – Námestia času. "Táto štúdia však predstavovala iba víziu architektov, ako by územie mohlo v budúcnosti vyzerať," vysvetlil Hij.

Rekonštrukciou športovej haly sa bude zaoberať mestské zastupiteľstvo (MsZ), ktoré je naplánované na 1. októbra.