Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Organizácie cestovného ruchu obnovili v Bardejove skatepark

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Martin Baumann

Zároveň tu pribudol ďalší uzatvárateľný altánok na náradie.

Bardejov 24. decembra (TASR) - Oblastná organizácia cestovného ruchu (OOCR) Šariš-Bardejov a Krajská organizácia cestovného ruchu (KOCR) Severovýchod Slovenska finančne prispeli a tým obnovili skatepark na ulici Toplianskej v Bardejove.

Ako TASR informoval riaditeľ OOCR Šariš-Bardejov Radomír Jančošek, boli vynovené zničené lavičky, stoly, osvetlenie a chátrajúci altánok, ktorý slúžil pre návštevníkov a športovcov. Zároveň tu pribudol ďalší uzatvárateľný altánok na náradie. Využijú ho aj organizátori pri realizácii rôznych nadregionálnych súťaží.

"Skatepark je určený predovšetkým pre skejterov, bajkerov a kolobežkárov. V priebehu nasledujúceho obdobia plánujeme obnoviť a doplniť i streetovú časť v skateparku, a to hlavne šikminy ako náhradu terajších drevených zhnitých rádiusov, určených na rozbeh na prekážku pyramída/roh," povedal Jančošek.

Vytvorila sa tak podľa neho zóna hlavne pre mladých ľudí, ktorí doteraz nemali priestor venovať sa rôznym voľnočasovým aktivitám v regióne Šariša. Prínosom je aj obnova miesta, prostredia a vytvorenie priestoru pre ľudí, ktorí chcú využiť svoje pohybové zručnosti. Park je vhodný aj pre rodiny s deťmi.

Ako ďalej povedal, v areáli pripravujú aj Pumptrack – Bike park, ktorý bude prepojený plynulo so skejt zónou. Výstavba sa uskutoční v roku 2022.

"Frekventovaná oblasť pri rieke Topľa v Bardejove sa tak stane ešte atraktívnejšou a bude vhodným miestom na poskytnutie priestoru pre realizáciu športových aktivít, pohybu, oddychu návštevníkov aj z iných miest a regiónov," dodal Jančošek.