Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Bardejov presunul kultúrne podujatia, ktorých je organizátorom

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Alexandra Moštková

Mesto nad zrušenými podujatiami vyjadrilo ľútosť.

Bardejov 11. septembra (TASR) – V Bardejove zrušili, respektíve presunuli na neskoršie obdobie všetky masové kultúrno-spoločenské podujatia, ktorých organizátorom je mesto. V snahe zabrániť šíreniu nákazy nového koronavírusu, ako aj v súvislosti s odporúčaním Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Bardejove o tom rozhodol mestský krízový štáb (MsKŠ) na svojom piatkovom zasadnutí.

Ako ďalej priblížil hovorca mesta Štefan Hij, ide o vystúpenia FS Sami sebe, podujatia v rámci osláv 200. výročia narodenia B. Kélera a 20. výročia zápisu mesta do UNESCO, Hry rytiera Rollanda, aktivity v rámci Európskeho týždňa mobility, divadelné predstavenia, či aktivity v Kine Žriedlo. V prípade avizovaného konania vedeckej konferencie Bardkontakt, ktorá mala byť od 23. do 24. septembra, ju odsúvajú na neskorší termín. O spôsobe jej konania bude MsKŠ včas informovať.

„Mestský krízový štáb zároveň odporúča tým organizáciám a subjektom, ktoré majú v úmysle organizovať takéto masovejšie kultúrno-spoločenské či športové aktivity a samospráva ich priamym organizátorom nie je, aby tieto subjekty dôsledne zvážili ich konanie, a zároveň aby dbali na dodržiavanie hygienicko-epidemiologických opatrení a odporúčaní,“ uviedol Hij. Podľa neho ide predovšetkým o odporúčania týkajúce sa spôsobov rozmiestnenia sediacich návštevníkov, monitorovania ich odporúčaných počtov, povinného používania prekrytia tváre a dezinfekcie, ako aj ďalších opatrení a odporúčaní kompetentných štátnych orgánov.

„Vedeniu samosprávy Bardejova, ako aj mestskému krízovému štábu je nesmierne ľúto, že musí prijať takéto prísne opatrenia, ale zodpovednosť za zdravie a bezpečnosť obyvateľov a návštevníkov nášho mesta je prvoradá,“ uzavrel Hij.