Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Regióny

V Bardejove počas testovania nezachytili žiaden prípad ochorenia

Ilustračné foto. Foto: TASR – František Iván

V súvislosti s požiadavkami na športovanie v interiéroch, ktorého sa podľa jeho slov domáhajú najmä športové kluby, budú musieť byť ešte chvíľu trpezliví.

Bardejov 26. apríla (TASR) – V Bardejove počas sobotňajšieho testovania na ochorenie COVID-19 nezaznamenali žiaden pozitívny prípad. Celkovo na štyroch odberných miestach otestovali 1398 ľudí. Ako TASR informoval hovorca mesta Štefan Hij, v pondelok za dodržania všetkých protiepidemiologických opatrení otvorili školy aj pre žiakov ďalších ročníkov druhého stupňa.

„Podľa informácií, ktoré odzneli aj na dnešnom zasadnutí mestského krízového štábu, je podobne priaznivá situácia aj v mestských zariadeniach pre seniorov. Keďže tu samospráva zaznamenala vysokú mieru vakcinácie tak u zamestnancov, ako aj klientov a celková epidemiologická situácia sa výrazne zlepšila, postupne a ostražito sa uvoľňujú opatrenia. Okrem povolených návštev v interiéroch týchto zariadení sú povolené aj návštevy v domácnostiach klientov, ba dokonca v sprievode ošetrovateliek sú umožnené aj cesty za nákupmi," povedal Hij.

V súvislosti s požiadavkami na športovanie v interiéroch, ktorého sa podľa jeho slov domáhajú najmä športové kluby, budú musieť byť ešte chvíľu trpezliví. „Aj na základe konzultácií s Regionálnym úradom verejného zdravotníctva v Bardejove budú musieť s tréningovými aktivitami vyčkať," dodal Hij.