Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Bardejov v zariadeniach neeviduje nárast ľudí s ochorením COVID-19

Ilustračná snímka. Foto: TASR – Martin Baumann

Regionálny úrad verejného zdravotníctva v Bardejove eviduje aktuálne v okrese 678 aktívnych prípadov ochorenia COVID-19.

Bardejov 15. októbra (TASR) - Mesto Bardejov neeviduje vo svojich zariadeniach - školách, predškolských zariadeniach, zriadeniach pre seniorov, mestských podnikoch a organizáciách - nárast prípadov ochorenia COVID-19. Napriek tomu mestský krízový štáb, ktorý rokoval v piatok online formou, odporúča prísne dodržiavanie predpísaných obmedzení a apeluje na všetkých obyvateľov mesta, aby ich striktne dodržiavali. TASR o tom informoval hovorca mesta Štefan Hij.

"Okres Bardejov sa od pondelka presúva na COVID mape Slovenska do čiernej farby. Ako bolo na zasadnutí skonštatované, táto skutočnosť samosprávu neteší, ale neostáva jej nič iné, len rozhodnutie kompetentných orgánov rešpektovať. Budú rešpektované všetky nariadenia a odporúčania štátnych orgánov, ktoré prislúchajú najvyššiemu stupňu rizikovosti, ba nevylučuje sa ani ich sprísnenie," povedal Hij.

Regionálny úrad verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Bardejove eviduje aktuálne v okrese 678 aktívnych prípadov ochorenia COVID-19. V Nemocnici s poliklinikou sv. Jakuba v Bardejove je hospitalizovaných 21 pacientov s ochorením COVID-19.

Od pondelka (18. 10.) budú medzi čierne okresy, ktoré zodpovedajú tretiemu stupňu ohrozenia, zaradené okresy Bardejov, Čadca, Kysucké Nové Mesto, Stará Ľubovňa a okres Svidník.