Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Bardejovské Kúpele sú obsadené na 87 percent

Na snímke areál Bardejovských kúpelov. Foto: TASR – František Iván

Kúpele začali od apríla na rehabilitáciu pacientov po ochorení COVID-19 využívať MLS laserovú terapiu v kombinácii s magnetoterapiou.

Bardejovské Kúpele 13. júla (TASR) – Bardejovské Kúpele sú aktuálne obsadené na 87 percent. Z toho je 30 percent samoplatcov a rekondičné pobyty a deväť percent tvoria klienti v skupine B, ktorí si priplácajú za ubytovanie a stravu. Oproti roku 2020 je to viac o osem percent. Kapacita je 1100 lôžok.

"Aktuálne už máme aj 80-percentnú rezervovanosť na tohtoročný august, čo je zatiaľ o deväť percent menej, ako bola skutočnosť vlaňajšieho augusta. Stále však rastú ďalšie rezervácie. Len v závere mája sme znovu, po takmer sedemmesačnej prestávke, otvorili hotel Alexander, a ten je v júli obsadený na približne 80 percent. Očakávame, že aj v auguste sa zaplní na viac ako 80 percent," uviedla ekonomicko-obchodná riaditeľka Bardejovských Kúpeľov Tamara Šatanková.

Kúpele začali od apríla na rehabilitáciu pacientov po ochorení COVID-19 využívať MLS laserovú terapiu v kombinácii s magnetoterapiou. "Cez poisťovňu máme od júna do polovice septembra evidovaných 220 návrhov na kúpeľnú liečbu postcovidu. Ako samoplatcovia si liečbu objednalo 74 klientov," skonštatovala Šatanková.