Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

Bardejovské Kúpele: Výstavou kvetín si uctia kardinála Jozefa Tomka

Snímka z pohrebnej svätej omše a rozlúčky so zosnulým slovenským kardinálom Jozefom Tomkom v Katedrále sv. Alžbety v Košiciach 16. augusta 2022. Foto: TASR - František Iván

Výstava sa uskutoční v priestoroch kolonády od štvrtka do nedele (18. - 21. 8.).

Bardejov 17. augusta (TASR) – Pamiatku kardinála Jozefa Tomka si v Bardejovských Kúpeľoch uctia výstavou ruží a gladiol. Podľa ekonomicko-obchodnej riaditeľky kúpeľov Tamary Šatankovej kardinál bol ich pravidelným hosťom. Výstava sa uskutoční v priestoroch kolonády od štvrtka do nedele (18. - 21. 8.).

"Dúfame, že aj tentoraz potešíme milovníkov a obdivovateľov kvetov. Výstavy ruží a gladiol majú pravidelné miesto v kalendári kultúrnych podujatí Bardejovských Kúpeľov už celé roky," uviedla Šatanková.

Ako ďalej povedala, po výstave v nedeľu organizujú pamätný deň na počesť návštevy cisárovnej Alžbety, zvanej Sisi, ktorá sa tu liečila.

"Návštevníci jej môžu vzdať hold počas Alžbetínskeho dňa. Tentoraz je program rozšírený o predstavenie výletnej geohry s mobilom Stratila sa Sisi a netradičné sprevádzanie formou príbehu Pišinger o piatej. Hlavná časť slávnosti sa začína o 15.00 h pri pamätníku cisárovnej v parku pred hotelom Alžbeta," priblížila Šatanková.

Návštevníkov čaká tohto roku ešte v piatok 26. augusta Bardejovská heligónka, v nedeľu 4. septembra Kúpeľná dychovka spojená s ochutnávkou pív a v sobotu 1. októbra Hornošarišský vínny festival.