Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Regióny

J. Baška odštartoval cyklistickú kampaň po Trenčianskom kraji

Poslanec NR SR a kandidát na predsedu Trenčianskeho samosprávneho kraja Jaroslav Baška (na snímke) oficiálne odštartoval 1. júla 2013 v Trenčíne svoju volebnú kampaň. V cyklistickom drese a na bicykli predstavil kampaň s názvom Tour de Baška, počas ktorej chce spolu s priateľmi a podporovateľmi na bicykloch prejsť viac ako tisíc kilometrov a navštíviť obce a mestá Trenčianskeho kraja. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Kandidát na trenčianskeho župana chce počas 11 víkendov absolvovať s cyklistickým tímom 25 etáp s celkovou dĺžkou 1134 kilometrov a navštíviť všetkých 276 miest a obcí Trenčianskeho kraja.

Trenčín 1. júla (TASR) – Poslanec Národnej rady (NR) SR Jaroslav Baška dnes na Mierovom námestí v Trenčíne oficiálne odštartoval cyklistickú kampaň na podporu jeho kandidatúry na predsedu Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) Tour de Baška, ktorá začne prvou etapou v piatok 5. júla 2013.

Kandidát na predsedu TSK chce počas 11 víkendov absolvovať s cyklistickým tímom 25 etáp s celkovou dĺžkou 1134 kilometrov a navštíviť všetkých 276 miest a obcí Trenčianskeho kraja. „Cyklistika je môj životný štýl už roky. Na bicykli som absolvoval stovky kilometrov po cestách a vrchovinách Slovenska, Moravy, dokonca mám za sebou aj cyklotúry na niektorých kopcoch Tour de France. Ak sa mám ako kandidát na predsedu TSK uchádzať o dôveru ľudí, chcem poznať ich problémy, názory, podnety. Chcem detailne spoznať kraj v ktorom žijú a vypočuť si, čo ich trápi,“ povedal Baška.

Poslanec NR SR a kandidát na predsedu Trenčianskeho samosprávneho kraja Jaroslav Baška oficiálne odštartoval 1. júla 2013 v Trenčíne svoju volebnú kampaň. V cyklistickom drese a na bicykli predstavil kampaň s názvom Tour de Baška, počas ktorej chce spolu s priateľmi a podporovateľmi na bicykloch prejsť viac ako tisíc kilometrov a navštíviť obce a mestá Trenčianskeho kraja.
Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Do tímu sa môže pridať ktokoľvek


Do tímu sa podľa neho môže pridať ktokoľvek, kto má bicykel. „Určite pôjdu aj kandidáti na poslancov TSK, poslanci NR SR, študenti a starší ľudia. Myslím si, že je to nastavené tak, aby to zvládol každý. Chceme sa v každej obci zastaviť na pol hodiny. Začíname v piatok 5. júla v okrese Púchov Lednicko-Zubáckou etapou a končíme 14. septembra Magurskou etapou. Definitívne to zakončíme na cyklistických pretekoch z Bratislavy do Dohnian 15. septembra,“ informoval Baška.

Priznal však, že môže absolvovať ešte o jednu cyklistickú etapu navyše. „Na majstrovstvách Českej a Slovenskej republiky v cestnej cyklistike v Dubnici sme uzatvorili stávku s Petrom Saganom. A v prípade, ak na Tour de France obháji zelený dres, pôjdem na prvú jesennú schôdzu NR SR z Dohnian do Bratislavy na bicykli,“ dodal Baška.