Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

Batizovčanovi hrozí za výrub deviatich stromov trojročné väzenie

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Martin Baumann

Obvinený je momentálne stíhaný na slobode, ak sa mu ale vina preukáže, hrozí mu trest odňatia slobody až na tri roky.

Batizovce 7. mája (TASR) – Polícia obvinila 46-ročného muža z Batizoviec, ktorý vyrúbal deväť stromov na dvoch parcelách v katastrálnom území tejto obce v okrese Poprad. TASR o tom informovala prešovská krajská policajná hovorkyňa Jana Ligdayová s tým, že k výrubu stromov došlo od 12. do 15. marca.

Hovorkyňa ozrejmila, že išlo o sedem kusov borovice lesnej a dva kusy jablone domácej. Stalo sa tak bez súhlasu a vedomia majiteľa predmetných parciel, ako aj bez potrebného súhlasu príslušného orgánu ochrany prírody. Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Poprade na základe týchto skutočností začal trestné stíhanie vo veci trestného činu porušovania ochrany stromov a krov.

„Obvinený muž svojím konaním spôsobil ekologickú ujmu na predmetných drevinách vo výške takmer 14.000 eur a majetkovú škodu majiteľovi pozemku vo výške viac ako 3000 eur,“ podotkla Ligdayová. Ako dodala, obvinený Batizovčan je momentálne stíhaný na slobode, ak sa mu ale vina preukáže, hrozí mu trest odňatia slobody až na tri roky.