Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Regióny

O obnovené priestory bývalého gymnázia vo Zvolene je viacero záujemcov

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Hovorkyňa Banskobystrického samosprávneho kraja Lenka Štepáneková dodala, že vlani v decembri bolo ôsme informačné stretnutie pre verejnosť.

Banská Bystrica 5. januára (TASR) - O obnovené priestory v budove bývalého Gymnázia Mateja Bela na sídlisku Sekier vo Zvolene je viacero záujemcov. Uzavreté sú zmluvy o budúcich zmluvách pre prevádzky sociálnych služieb a niektoré malé obchodné prevádzky. TASR to potvrdila hovorkyňa Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) Lenka Štepáneková.

Dodala, že vlani v decembri bolo ôsme informačné stretnutie pre verejnosť. "Účastníci si mohli pozrieť objekt bývalého gymnázia, dozvedeli sa o aktuálnom stave projektu a najbližších plánovaných krokoch," objasnila. Patria medzi ne napríklad finalizácia projektovej dokumentácie na uskutočnenie stavby či plánované verejné obstarávanie na dodávateľa stavebných prác a tvorba vizuálnej identity objektu. "Jedným z kľúčových vstupov pred nastavovaním bankového financovania bude finálny rozpočet," spresnila. Doplnila, že ho stanovia na základe výkazu výmer v projekte pre uskutočnenie stavby.

Premena budovy bude z písmena H na číslicu 8. Zmeny čakajú tiež jej funkčné využitie. Podľa víťazného architektonického návrhu by mali byť v interiéri zariadenie sociálnych služieb s vlastným zeleným átriom, denný stacionár, obchody, služby, priestory na vzdelávanie či komunitné centrum.

Víťaz verejnej architektonickej súťaže návrhov, ktorú vyhlásil BBSK, je známy od augusta 2020 a stal sa ním bratislavský ateliér. Víťazný návrh podľa BBSK najlepšie naplnil lokalitný program, rovnako zaujal svojím jasným dispozičným riešením.