Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

BBSK otvorí očkovacie centrum v Rimavskej Sobote neskôr

Na archívnej snímke z 24. marca 2021 ampulky vakcíny proti ochoreniu COVID-19 od spoločností Pfizer/BionTech sú pripravené na použitie vo vakcinačnom centre. Foto: TASR/AP

V apríli očakávajú obnovenie dodávok a očkovacie centrum budú vedieť spustiť do prevádzky po Veľkej noci.

Rimavská Sobota 26. marca (TASR) – Očkovacie centrum v telocvični Strednej odbornej školy obchodu a služieb Rimavská Sobota otvorí Banskobystrický samosprávny kraj (BBSK) neskôr, ako pôvodne avizoval. Potvrdila to hovorkyňa BBSK Lenka Štepáneková.

V očkovacom centre máme všetko pripravené. Dôvod, pre ktorý zatiaľ otvorené nebolo, je nedostatok vakcín. Na posledné dva marcové týždne nám ministerstvo zdravotníctva skrátilo dodávky spolu o 1600 kusov. Nemá teda význam otvárať očkovacie centrum, v ktorom nebude čím očkovať,“ vysvetlila hovorkyňa.

Doplnila však, že v apríli očakávajú obnovenie dodávok a očkovacie centrum budú vedieť spustiť do prevádzky po Veľkej noci. „Keď budeme mať konkrétny termín, budeme informovať aj verejnosť,“ ubezpečila Štepáneková.

BBSK pôvodne avizoval otvorenie centra na piatok 12. marca, avšak jeho spustenie nakoniec podľa hovorkyne odložil z organizačných dôvodov. Ďalším termínom bol 25. marec, ktorý uviedol na poslednom zasadnutí Zastupiteľstva BBSK podpredseda kraja Ondrej Lunter.