Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Regióny

BBSK pokračuje v obnove domu sociálnych služieb vo Veľkom Krtíši

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Kapacita tohto zariadenia sociálnych služieb je 142 osôb.

Banská Bystrica 2. decembra (TASR) – Banskobystrický samosprávny kraj (BBSK) pokračuje v príprave obnovy zariadenia sociálnych služieb vo Veľkom Krtíši. Pre TASR to potvrdila hovorkyňa BBSK Lenka Štepáneková.

Pripomenula, že v rámci rekonštrukcie jedného z objektov zariadenia aktuálne čakajú na ukončenie procesu verejného obstarávania. "Následne bude uzatvorená zmluva so zhotoviteľom," spresnila. Dodala, že obnovou priestorov vzniknú bytovky v areáli Domova dôchodcov a domova sociálnych služieb na Škultétyho ulici.

Konštatovala, že na túto investičnú akciu je spracovaná projektová dokumentácia vrátane právoplatného stavebného povolenia. Zastupiteľstvo BBSK začiatkom júla na túto rekonštrukciu schválilo finančné prostriedky z rozpočtu kraja.

Kapacita tohto zariadenia sociálnych služieb je 142 osôb. Pre TASR to uviedol vedúci sociálneho odboru, školstva a kultúry veľkokrtíšskeho mestského úradu Milan Šiška. "Táto kapacita, samozrejme, nestačí, preto vedie zariadenie aj poradovník čakateľov," podotkol. Informoval tiež, že keď je zariadenie verejným poskytovateľom, musí prijať každého žiadateľa z celej republiky, nielen z mesta alebo okresu Veľký Krtíš.