Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Polícia v BBSK kontroluje hraničné priechody, niektoré sú voľné

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Jakub Kotian

TASR bola priamo na priechode medzi dedinou Lenartovce a maďarskou obcou Bánréve, kadiaľ bez kontroly prechádzali desiatky áut.

Kráľ 13. marca (TASR) – Policajti začali od piatkového rána vykonávať kontroly a upozorňovať ľudí na karanténu v súvislosti s výskytom nového koronavírusu aj na hraničných priechodoch Kráľ, Šiatorská Bukovinka a Slovenské Ďarmoty v Banskobystrickom samosprávnom kraji (BBSK). TASR to potvrdila hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici Mária Faltániová.

Kto nemá pobyt na Slovensku, cez hranice sa na územie SR nedostane, 14-dňová karanténa platí pre každého, kto bol v uplynulých dňoch v zahraničí a kto sa z neho bude teraz vracať,“ uviedla Faltániová s tým, že polícia bude dodržiavanie povinnej karantény kontrolovať a v prípade jej porušenia bude hroziť sankcia do 1659 eur, v najvážnejšej forme až 10-ročné väzenie.

Niektoré menšie hraničné priechody však boli v piatok predpoludním voľne prejazdné. TASR bola priamo na priechode medzi dedinou Lenartovce a maďarskou obcou Bánréve, kadiaľ bez kontroly prechádzali desiatky áut.

Ako však reagovala Faltániová, tento priechod bude v piatok popoludní zablokovaný betónovými zábranami. „Od dnešného dňa sú postupne v BBSK uzatvárané malé hraničné priechody Peťov, Kalonda, Tachty a Lenartovce,“ konkretizovala.