Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

Regionálne pulty Banskobystrického kraja zažívajú už rok úspech

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Štatisticky najobľúbenejšie z ponuky Regionálnych pultov sú hrnčeky z Podpoľania, drevené svietniky z okolia Banskej Štiavnice či kyjatické svietniky z Gemera.

Banská Bystrica 17. novembra (TASR) – Projekt Regionálnych pultov Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) má za sebou po spustení e-shopu úspešný rok. Aktuálne už ponúka výrobky od 58 regionálnych producentov. TASR o tom informovala marketingová manažérka Krajskej organizácie cestovného ruchu (KOCR) Banskobystrický kraj Turizmus Zuzana Jóbová.

Produkty z Regionálnych pultov od výrobcov z rôznych kútov Banskobystrického kraja sú aktuálne dostupné v 12 fyzických pultoch v ubytovacích zariadeniach v kraji a na e-shope regionalnepulty.sk. Prostredníctvom webovej stránky bolo za rok jej fungovania predaných vyše 1800 produktov.

"Po roku fungovania e-shopu a samozrejme fyzických pultov spolupracujeme s 58 regionálnymi producentmi z Banskobystrického kraja," uviedla manažérka projektu Regionálne pulty Mária Ursínyová. Ako dodala, pred rokom spolupracovali s 20 producentmi a ich počet neustále rastie. V rámci projektu spolupracujú i s miestnymi akčnými skupinami a približne polovica výrobkov z ponuky má značku Regionálny produkt. Tá je zárukou lokálnych surovín, tradičných postupov a zachovaného podielu ručnej práce.

Štatisticky najobľúbenejšie z ponuky Regionálnych pultov sú hrnčeky z Podpoľania, drevené svietniky z okolia Banskej Štiavnice či kyjatické svietniky z Gemera. "Obľube sa tešia aj prírodné mydlá, sviečky z včelieho vosku, ale aj lekváre a kozmetika založená na bylinkách alebo termálnej vode," priblížila Jóbová s tým, že kúpou výrobkov sú priamo podporovaní lokálni producenti z Banskobystrického kraja. Projekt navyše myslí aj na ochranu životného prostredia, na balenie produktov sú využívané upcyklované obalové materiály.