Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Vakcinačné centrum otvorili už aj v Žiari nad Hronom

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Nachádza sa v priestoroch Mestského kultúrneho centra. TASR o tom informovala hovorkyňa BBSK Lenka Štepáneková s tým, že očkovať záujemcov budú počas celého víkendu a aj nasledujúci víkend.

Žiar nad Hronom 10. apríla (TASR) - Očkovacie centrum otvoril v sobotu Banskobystrický samosprávny kraj (BBSK) aj v Žiari nad Hronom, je v poradí siedme v kraji. Nachádza sa v priestoroch Mestského kultúrneho centra. TASR o tom informovala hovorkyňa BBSK Lenka Štepáneková s tým, že očkovať záujemcov budú počas celého víkendu a aj nasledujúci víkend.

Očkovacie centrum v Žiari nad Hronom sme mali pripravené už niekoľko týždňov, pre chýbajúce vakcíny, ktoré krajom rozdeľuje ministerstvo zdravotníctva, sme však s jeho otvorením museli počkať,“ povedal podpredseda BBSK Ondrej Lunter a vyzval ľudí, aby na prihlasovanie využívali aj portál nahradnici.sk. Určený je pre všetkých záujemcov o vakcínu a zriadil ho Banskobystrický samosprávny kraj. „Všetci, ktorí majú viac ako 18 rokov, sú z Banskobystrického kraja a majú o vakcínu záujem, sa môžu už dnes registrovať. Toto prihlasovanie neslúži ako náhrada za prihlásenie cez stránku ministerstva na riadny termín, pomáha však využiť voľné vakcíny v prípade, že sa na termín nedostavia všetci uchádzači zaregistrovaní cez korona.gov.sk,“ doplnil.

Pri príprave očkovacieho centra v Žiari nad Hronom i ďalších očkovacích centier kraj zabezpečil potrebné materiálno-technické vybavenie, nábytok, priečky, ochranné prostriedky a dezinfekcie, tiež softvérové vybavenie a ďalšie služby, ktoré sú s prevádzkou očkovacích centier spojené. Patria sem aj zvoz odpadov či upratovacie služby.
Ilustračná snímka.
Foto: TASR/AP

Máme dostatok zdravotníckych pracovníkov na to, aby sme vedeli zaočkovať veľké percento populácie,“ zhrnula Ľubica Finďová, riaditeľka zdravotníckeho zariadenia, ktoré pre očkovanie v Žiari nad Hronom poskytlo tím lekárov a sestier.

Očkovacie centrum v Žiari nad Hronom sa v sobotu pridalo k Revúcej, Rimavskej Sobote, Breznu, Banskej Bystrici, Lučencu a Zvolenu. Všetky informácie o očkovacích centrách zriadených krajom sú dostupné na webe www.bbsk.sk/ockovaciecentra