Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

Obvinili z drogového zločinu 41-ročného muža zo Žilinského okresu

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Vyšetrovateľ obvinil 41-ročného muža z okresu Žilina zo zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi.

Rajec 16. októbra (TASR) - Žilinskí kriminalisti v spolupráci s príslušníkmi pohotovostného policajného útvaru odboru poriadkovej polície Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline vykonali v uplynulých dňoch v Rajci (okres Žilina) úspešnú akciu zameranú na odhaľovanie drogovej trestnej činnosti. Informovala o tom žilinská krajská policajná hovorkyňa Gabriela Kremeňová.

"Vyšetrovateľ obvinil 41-ročného muža z okresu Žilina zo zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi. Počas akcie policajti vykonali viaceré prehliadky a zaistili rastlinný materiál. Zaslali ho na kriminalistickú expertízu, pričom predbežným skúmaním bolo zistené, že ide o marihuanu v množstve, ktoré zodpovedá minimálne 77 bežným jednotlivým dávkam drogy," uviedla hovorkyňa.

Vyšetrovateľ Policajného zboru spracoval podľa nej návrh na vzatie obvineného do väzby. Ďalšie okolnosti prípadu polícia vyšetruje.