Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

Banskobystrickí policajti varujú pred pokutami za reklamné polepy

Na snímke nepovolený reklamný polep na stĺpe v Banskej Bystrici. Foto: FB/Mestská polícia Banská Bystrica

Mestskí policajti podnikateľov varovali, že nelegálnym polepom porušujú všeobecne záväzné nariadenie mesta o verejnom poriadku a v prípade jeho nerešpektovania im za to môžu uložiť sankciu.

Banská Bystrica 2. decembra (TASR) – Mestská polícia v Banskej Bystrici v poslednom období zaznamenala na viacerých stĺpoch verejného osvetlenia, najmä v centrálnej mestskej zóne, nepovolený reklamný polep, ktorým si niektoré firmy propagujú podnikateľskú činnosť.

Mestskí policajti na to upozornili v stredu na sociálnej sieti a podnikateľov varovali, že tým porušujú všeobecne záväzné nariadenie mesta o verejnom poriadku a v prípade jeho nerešpektovania im za to môžu uložiť sankciu.

„Dotknuté firmy sme vyzvali, aby sa takého konania v budúcnosti zdržali, keďže tým dochádza k znehodnocovaniu majetku mesta. Komerčným, reklamným polepom znečisťujú stĺpy verejného osvetlenia, čo v konečnom dôsledku narúša estetický vzhľad a prostredie mesta. Zároveň musia zabezpečiť nápravu nežiaduceho stavu," informovala MsP.