Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Na obnovu turistických chodníkov a studničiek je určených 10.000 eur

Ilustračné foto. Foto: TASR - Erika Ďurčová

Aj tento rok zbiera Nadácia Ekopolis projektové námety na skrášlenie prírody.

Banská Bystrica 26. februára (TASR) - Banskobystrická Nadácia Ekopolis podporí na jar v rámci programu Živé chodníky obnovu a opravu značenia turistických a cykloturistických trás, ako aj obnovu studničiek. Nadácia 12 rokov pomáha turistickej a cykloturistickej infraštruktúre po celom Slovensku. TASR o tom informovala Martina Ragalová z nadácie.

O finančnú podporu nadácie, ktorá je aktívna v oblasti pešej turistiky, cykloturistiky, cestovného ruchu či rozvoja a skrášľovania prostredia, môže požiadať organizácia do 18. marca.

"Aj tento rok zbiera Nadácia Ekopolis projektové námety, ktoré sa budú uchádzať o podporu v celkovej sume 10.000 eur," konštatovala Ragalová.

"Hlavnú časť každého projektu by mali tvoriť obnova, oprava, čistenie a údržba turistického značenia - pásové maľované značky a smerovky, a tabuľky v zmysle noriem," doplnil Ján Roháč, programový manažér nadácie, s tým, že tento rok sa vracajú k studničkám, ktoré mali medzi verejnosťou veľký ohlas, či už ide o obnovu existujúcich alebo o vytvorenie nových.

Podľa Roháča projekt môže obsahovať aktivity, ako napríklad obnovu, opravu a budovanie infraštruktúry značenej turistickej alebo cykloturistickej trasy či verejných priestranstiev na daných trasách. Môže ísť napríklad o lávky, mostíky, rebríky, protierózne opatrenia, odpočívadlá, prístrešky a útulne, prípadne o informačné i mapové panely.