Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Regióny

Podujatie Nedeľa v Medenom hámri je otvorené pre deti i dospelých

Na archívnej snímke Medený hámor v Banskej Bystrici. Foto: TASR Ján Krošlák

Komentovanú prehliadku po areáli hámra povedie architektka Natália Galko Michalová, ktorá predstaví, prečo je Medený hámor jednou z najcennejších technických pamiatok regiónu.

Banská Bystrica 17. októbra (TASR) - Workshopom výroby šperkov odlievaných z bronzu začalo v nedeľu (17. 10.) dopoludnia v Medenom hámri v Banskej Bystrici podujatie Nedeľa v Medenom hámri, zamerané na podporu jeho obnovy.

Ako TASR informoval Juraj Havlík zo združenia ZA Medený hámor, popoludní o 14.00 h sa na mieste uskutoční komentovaná prehliadka a podvečer aj koncert banskobystrickej kapely Maringotka.

"Výrobu bronzových šperkov si návštevníci budú môcť vyskúšať počas celého dňa, a to od počiatočného návrhu kresby, cez pochopenie budovania hĺbky v negatíve, až po výsledný objekt, ktorý si odnesú so sebou," priblížil Havlík. Workshop je vhodný pre deti aj dospelých.

Komentovanú prehliadku po areáli hámra povedie architektka Natália Galko Michalová, ktorá predstaví, prečo je Medený hámor jednou z najcennejších technických pamiatok regiónu. Koncert skupiny Maringotka bude od 16.00 h. Podujatie sa uskutoční v režime OTP podľa aktuálnych opatrení ÚVZ SR.

Organizátorom je Občianske združenie ZA Medený hámor v spolupráci s Centrom nezávislého vizuálneho umenia Rozkvet Gallery, Mestom Banská Bystrica a občianskym združením Severná.