Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

Prekop a poslanci najväčšej obce v Trenčianskom kraji zložili sľuby

Ilustračné foto Foto: TASR/Michal Svítok

Volebná účasť v Beluši dosiahla 52,62 %. V obecnom zastupiteľstve sú štyria poslanci kandidujúci za KDH, po dvoch poslancoch majú kandidáti koalície Smer-SD, Hlas-SD a Starostovia a nezávislí.

Beluša 15. novembra (TASR) – Staronový starosta obce Beluša v Púchovskom okrese Ján Prekop a 13 poslancov obecného zastupiteľstva zložili na ustanovujúcom zasadnutí sľub a ujali sa mandátov. Informovala o tom Jana Huliačková zo sekretariátu starostu obce.

V najväčšej obci Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) zasadne do poslaneckých lavíc až osem nových poslancov. V 13-člennom zastupiteľstve je desať mužov a tri ženy. Najmladší poslanec má 37, najstarší 74 rokov.

Volebná účasť v Beluši dosiahla 52,62 %. V obecnom zastupiteľstve sú štyria poslanci kandidujúci za KDH, po dvoch poslancoch majú kandidáti koalície Smer-SD, Hlas-SD a Starostovia a nezávislí. Po jednom poslancovi má SNS a Dobrá voľba a Umiernení a jeden kandidát je nezávislý.

Pre voľbu starostu obce bolo odovzdaných 2581 platných hlasovacích lístkov, z nich takmer 70 % získal nezávislý kandidát Ján Prekop (1798).

Na ustanovujúcom zasadnutí obecný parlament kreoval komisie pri obecnom zastupiteľstve a ich predsedov, staronový starosta poveril funkciou svojho zástupcu Miloša Pagáča.