Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Regióny

Bezdomovci v Banskej Bystrici majú svoj okrsok

Na snímke príprava volebnej miestnosti k voľbám do Národnej rady Slovenskej republiky 2020. Foto: TASR - Henrich Mišovič

V meste pod Urpínom je pripravených 77 volebných miestností, zväčša v objektoch ZŠ.

Banská Bystrica 28. februára (TASR) – V stálych zoznamoch voličov pre sobotňajšie (29. 2.) parlamentné voľby je zapísaných 63.849 ľudí s trvalým pobytom v meste Banská Bystrica. Medzi nimi aj 1589 obyvateľov s trvalým pobytom "mesto Banská Bystrica". Väčšinou ide o ľudí bez domova, prípadne občanov bez trvalého pobytu. TASR o tom informovala hovorkyňa banskobystrického primátora Zdenka Marhefková.

"Pre ľudí bez domova bude v sobotu od 7.00 do 22.00 h k dispozícii volebná miestnosť vo volebnom okrsku v Základnej škole (ZŠ) Trieda SNP 20," uviedla Marhefková.

Hlasovať môžu aj ľudia, ktorí sú v tomto čase vo väzbe alebo vo výkone trestu v Banskej Bystrici.

"Členovia volebného okrsku č. 11 v ZŠ Slobodného slovenského vysielača zabezpečujú voľby do prenosnej schránky pre voličov s hlasovacími preukazmi v Ústave na výkon väzby a v Ústave na výkon trestu odňatia slobody na Komenského ulici. Volebný okrsok č. 74 v objekte Fakulty zdravotníctva Slovenskej zdravotníckej univerzity zasa v Ústave na výkon trestu odňatia slobody Banská Bystrica - Kráľová," dodala hovorkyňa.

V meste pod Urpínom je pripravených 77 volebných miestností, zväčša v objektoch ZŠ. V okrskových volebných komisiách je doteraz 767 členov, ktorí boli delegovaní politickými stranami alebo koalíciami a budú dohliadať na hladký priebeh volieb.

Podľa Marhefkovej je pre voličov pripravených okolo 66.000 kusov hlasovacích lístkov. Mesto k 20. februáru vydalo vyše 2200 hlasovacích preukazov pre tých, ktorí sa v sobotu budú zdržiavať mimo územia mesta a chcú hlasovať.