Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Bežkárske trate na Skalke navštívilo počas zimy vyše 150.000 ľudí

Na archívnej snímke bežkár na Lyžiarskom štadióne Rudolfa Čillíka na Skalke pri Kremnici. Foto: TASR - Ján Krošlák

Ako priblížila viceprimátorka Kremnice, technika určená na úpravu tratí najazdila na Skalke viac ako 4600 kilometrov.

Kremnica 10. apríla (TASR) – Lyžiarske bežecké trate na Skalke navštívilo počas uplynulej zimy vyše 150.000 ľudí. Bežkárska sezóna v Kremnických vrchoch, ktorá odštartovala koncom novembra, sa končí po 125 dňoch. Na svojej oficiálnej webstránke o tom informuje mesto Kremnica.

Podľa samosprávy uplynulá zima po niekoľkých slabších rokoch podmienkam na bežecké lyžovanie mimoriadne priala. Ako priblížila viceprimátorka Kremnice, technika určená na úpravu tratí najazdila na Skalke viac ako 4600 kilometrov.

"Aby sme si mohli užívať kvalitu tratí aj počas budúcej zimnej sezóny, už dnes pozývajú organizátori na letné brigády na bežeckých tratiach," informovalo mesto s tým, že prvá brigáda sa uskutoční už koncom mája.

Skalka a jej širšie okolie ponúka návštevníkom približne 100 kilometrov lyžiarskych bežeckých tratí rôznej náročnosti. O ich úpravu sa starajú samosprávy Kremnice a Banskej Bystrice spoločne s dobrovoľníkmi, úpravu tratí finančne podporuje Banskobystrický samosprávny kraj i oblastná organizácia cestovného ruchu Stredné Slovensko.