Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Regióny

Bežkárske trate v Banskej Bystrici si užijú aj prázdninujúci školáci

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Milan Kapusta

Ako na sociálnej sieti informovala mestská organizácia Záhradnícke a rekreačné služby (ZAaRES), o bežkárske trasy sa starali aj v týchto dňoch.

Banská Bystrica 24. februára (TASR) – V horských oblastiach v okolí Banskej Bystrice sa má podľa predpovede meteorológov počas tohto víkendu a začiatkom budúceho týždňa ochladiť. Na horách by mal pribudnúť sneh, čo len zlepší podmienky na bežkovanie aj pre školákov v Banskobystrickom kraji, ktorým sa začínajú jarné prázdniny.

Ako na sociálnej sieti informovala mestská organizácia Záhradnícke a rekreačné služby (ZAaRES), o bežkárske trasy sa starali aj v týchto dňoch. "V piatok upravil trate ratrak z Donovál až po Šachtičky a v sobotu (25. 2.) ráno vyrazí aj skúter. V noci na sobotu upravíme tiež trate Králiky-Chata nad Tajovom, Králiky-Skalka, Králiky-Hostinec, Kordícku a pravdepodobne aj Malachovskú zvážnicu," uviedol ZAaRES.

Na Kordíkoch sa v sobotu uskutočnia preteky v behu na lyžiach. Štart je plánovaný o 10.00 h s cieľom na vrchu Kordíckej zvážnice. Trate budú počas celých pretekov otvorené pre verejnosť.