Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Regióny

Bezplatnú právnu poradňu bude mať Petržalka aj v roku 2013

Bezplatná právna poradňa pre Petržalčanov má kanceláriu na prízemí budovy Miestneho úradu Mestskej časti Bratislava-Petržalka na Kutlíkovej ulici.

Bratislava 2. januára (TASR) - Od otvorenia bezplatnej právnej poradne pre Petržalčanov v septembri 2012 využilo jej služby 160 ľudí. Najčastejšie prišli konzultovať záležitosti týkajúce sa poškodenia spotrebiteľských práv a postup pri riešení nariadenej exekúcie. Bezplatná právna poradňa bude fungovať pre obyvateľov s trvalým pobytov v Petržalke aj počas roku 2013.

"Táto služba si veľmi rýchlo našla svojho adresáta, jej zriadenie bolo správnym krokom," zhodnotil štvormesačné fungovanie poradne starosta Petržalky Vladimír Bajan. Zároveň potvrdil, že poradňa bude svoje služby poskytovať aj naďalej. "Chceme pomáhať a primäť spoluobčanov, aby sa nenechali zatlačiť k múru nečinnosťou, neznalosťou a strachom," doplnil starosta.

Bezplatná právna poradňa pre Petržalčanov má kanceláriu na prízemí budovy Miestneho úradu Mestskej časti Bratislava-Petržalka na Kutlíkovej ulici. Svoje dvere v tomto roku prvýkrát otvorí v pondelok 7. januára popoludní v čase od 13.00 h do 17.00 h. V stredu (9.1.) bude poradňa k dispozícii predpoludním od 9.00 h do 12.00 h.

TASR informovala hovorkyňa mestskej časti Bratislava-Petržalka Mária Grebeňová-Laczová