Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Regióny

Biatlonistka Bátovská Fialková ukončí cyklus besied v Thurzovom dome

Na snímke slovenská biatlonistka Paulína Fialková, foto z archívu. Foto: TASR - Martin Baumann

Milo nás prekvapil záujem o šport a jeho históriu, ale tiež osobné stretnutia našich návštevníkov s úspešnými medailistami, konštatoval riaditeľ múzea Marcel Pecník.

Banská Bystrica 13. septembra (TASR) – Biatlonistka Paulína Bátovská Fialková uzavrie v Thurzovom dome Stredoslovenského múzea (SSM) v Banskej Bystrici cyklus besied venovaný výstave História športu. Stretnutie s 29-ročnou rodáčkou z Čierneho Balogu sa uskutoční v stredu (14. 9.) o 17.00 h. Spoluautorom výstavy je Vojenské športové centrum (VŠC) Dukla Banská Bystrica. TASR o tom informovala Dana Kurtíková zo SSM.

"Ako osemročná som sa prvýkrát zúčastnila na biatlonovom tréningu a začala som trénovať v klube Čierny Balog. Ešte pred štúdiom na gymnáziu som začala trénovať pod krídlami Anny Murínovej a moje kroky viedli do klubu biatlonu Osrblie. Prelomový bol rok 2010, keď som na majstrovstvách sveta v dorasteneckej kategórii dosiahla deviate miesto. Odvtedy je biatlon mojou neodlučiteľnou súčasťou života," uviedla Paulína Bátovská Fialková, ktorá sa zúčastnila na troch zimných olympijských hrách. Porozpráva o nich, ale aj o svojich začiatkoch a súčasnosti.

"V múzeu opäť privítame jednu z úspešných športovkýň z VŠC Dukla v Banskej Bystrici. Po predchádzajúcich stretnutiach s Elenou Kaliskou a Matejom Tóthom sa o zavŕšenie tohtoročných športových besied postará Paulína Bátovská Fialková. Milo nás prekvapil záujem o šport a jeho históriu, ale tiež osobné stretnutia našich návštevníkov s úspešnými medailistami. Som presvedčený, že akákoľvek popularizácia histórie a aj histórie športu je potrebná. SSM sa bude naďalej snažiť prinášať aktuálne a zaujímavé besedy z rôznych oblastí," konštatoval riaditeľ múzea Marcel Pecník.