Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Regióny

Prímestské autobusy budú premávať aj počas sviatkov, avšak obmedzene

Na snímke nový označovač v autobuse, na ktorom si cestujúci kúpi lístok pomocou čipovej karty počas brífingu Bratislavskej integrovanej dopravy 31. augusta 2016 v Bratislave. Foto: TASR/Martin Baumann

V stredu (8. 4.), na Zelený štvrtok (9. 4.), na Bielu sobotu (11. 4.) a v utorok (14. 4.) budú spoje prímestskej autobusovej dopravy premávať podľa cestovných poriadkov platných v sobotu.

Bratislava 7. apríla (TASR) – Prímestská autobusová doprava na území Bratislavského kraja bude premávať aj počas nadchádzajúcich veľkonočných sviatkov, avšak vo víkendovom a sviatočnom režime. TASR o tom informoval Miroslav Staník z Bratislavskej integrovanej dopravy (BID), koordináta integrovaného dopravného systému Bratislavského kraja (IDS BK).

"Naším cieľom je, aby aj počas sviatkov bola zabezpečená možnosť cestovať primárne pre zamestnancov profesií, ktoré sú nevyhnutné napríklad pre poskytovanie zdravotnej starostlivosti, sociálnych služieb pre odkázaných, pre zamestnancov predajní potravín, lekární a drogérií, bezpečnostných zložiek, ale aj ďalších potrebných profesií," poznamenala generálna riaditeľka BID Zuzana Horčíková s tým, že ostatných vyzýva, aby cestu verejnou dopravou zvážili.

V stredu (8. 4.), na Zelený štvrtok (9. 4.), na Bielu sobotu (11. 4.) a v utorok (14. 4.) budú spoje prímestskej autobusovej dopravy premávať podľa cestovných poriadkov platných v sobotu.

Na Veľký piatok (10. 4.), na Veľkonočnú nedeľu (12. 4.) a Veľkonočný pondelok (13. 4.) budú autobusové spoje premávať podľa cestovných poriadkov platných vo sviatok.

"Apelujeme na cestujúcich, aby dodržiavali pravidlá, ktoré majú za cieľ nás všetkých chrániť," zdôraznil v súvislosti s pandémiou COVID-19 generálny riaditeľ Slovak Lines Pavol Labant. Pripomenul, že cestujúci sú povinní nosiť ochranné rúška či adekvátnu náhradu zakrývajúcu nos a ústa, do autobusu môžu nastupovať iba zadnými dverami a nemôžu obsadzovať prvých osem miest vpredu.

"V prípade cestujúcich bez predplatného cestovného je povinnosť kupovať si cestovné lístky elektronicky vopred cez mobilnú aplikáciu IDS BK," doplnil.

Na blížiace sa veľkonočné sviatky reaguje aj Dopravný podnik Bratislava (DPB). "Počas stredy a štvrtka (8. a 9. 4.) bude mestská hromadná doprava premávať ešte stále v prázdninovom režime, od piatka (10. 4.) do pondelka (13. 4.) budú spoje jazdiť podľa víkendových, respektíve sviatkových, cestovných poriadkov. "Utorkom 14. apríla budeme opäť pokračovať v prázdninovom režime," informuje DPB na webovej stránke.