Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Regióny

BID vyhlásila súťaž, hľadá nový dizajn manuál pre IDS BK

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Martin Baumann

Najlepšie nápady by sa mali následne pretaviť do komplexného dokumentu, ktorý bude záväzný pre subjekty zapojené do integrovaného systému.

Bratislava 22. januára (TASR) – Bratislavská integrovaná doprava (BID) hľadá nový dizajn manuál Integrovaného dopravného systému v Bratislavskom kraji (IDS BK). Vyhlásila preto súťaž návrhov. Hlásiť sa môže ktokoľvek, kto už v minulosti dizajn manuál alebo podobný predmet zákazky vytvoril. TASR o tom informoval Miroslav Staník z BID ako koordinátora IDS BK.

"Budú zjednotené všetky grafické prvky na cestovných poriadkoch, piktogramy, označenia liniek, informačné systémy, reklamné a propagačné materiály a ďalšie grafické prvky. Od jeho vytvorenia a zavedenia do praxe očakávame lepší užívateľský komfort pre cestujúcich," priblížil Peter Války, riaditeľ odboru dopravnej integrácie BID. Najlepšie nápady by sa mali následne pretaviť do komplexného dokumentu, ktorý bude záväzný pre subjekty zapojené do integrovaného systému.

Súťažné návrhy je možné posielať do 8. februára do 10.00 h. Celkovo ide o osem výstupov, medzi ktoré patrí napríklad grafický návrh pre vizuál autobusu prímestskej autobusovej dopravy, návrh predtlačeného cestovného lístka či vybrané piktogramy. Podmienky súťaže sú zverejnené na webovej stránke www.idsbk.sk.