Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Biskup Galis slúžil vo Vrútkach omšu za obete minulotýždňovej tragédie

Na snímke policajné hlliadky počas zásahu v ZŠ vo Vrútkach 11. júna 2020. Foto: TASR - Erika Ďurčová

Bezprostredne po tragédii, pri ktorej zomreli dvaja ľudia, prejavil vyjadril Galis hlbokú účasť a blízkosť v modlitbe všetkým, ktorí sú týmto nešťastím zasiahnutí.

Vrútky 15. júna (TASR) – Žilinský diecézny biskup Tomáš Galis odslúžil v pondelok vo farskom Kostole sv. Jána Krstiteľa vo Vrútkach svätú omšu za mesto Vrútky, za obete minulotýždňovej tragédie a za pokoj.

"Ježiš hovorí o pokušení odvety — úmyselne sa odplatiť zlým za zlé. Je to postoj srdca, ktorý sa, žiaľ, prejavuje aj dnes. V dnešnej dobe ľudské srdce zvlášť trpí osirelosťou z nedostatku lásky a z utrpených sklamaní. Túžba pomstiť sa je stále lákavým pokušením. Násilný čin jedného môže v iných vystupňovať napätie vyvolávajúce odplatu. Ježiš nás však vyzýva, aby sme zanechali takúto túžbu a tiež hnev, ktorý ju často poháňa. Prečo? Pretože vie, že zlo nemôže nikdy poraziť zlo. A tiež vie, že odveta, odplata neuzdraví naše rany ani bôľ srdca," povedal počas kázne žilinský diecézny biskup.

S Vrútkami ho spája viacero osobných životných momentov. "V tomto meste ukončil základnú deväťročnú školu a zmaturoval na Strednej všeobecnovzdelávacej škole Vrútky. V kostole sv. Jána Krstiteľa tiež slávil svoju primičnú svätú omšu 13. júna 1976," informoval hovorca Žilinskej diecézy Zdeno Pupík.

Bezprostredne po tragédii, pri ktorej zomreli dvaja ľudia, prejavil vyjadril Galis hlbokú účasť a blízkosť v modlitbe všetkým, ktorí sú týmto nešťastím zasiahnutí. "Zároveň spoločenstvo veriacich prosím, aby podľa svojich možností obetiam poskytlo svoju oporu a útechu," dodal žilinský diecézny biskup.