Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Biskupa T. Galisa prepustili z nemocnice do domáceho liečenia

Na archívnej snímke biskup Tomáš Galis. Foto: TASR - Erika Ďurčová

Žilinský biskup bol hospitalizovaný s ochorením COVID-19.

Žilina 16. januára (TASR) – Žilinského diecézneho biskupa Tomáša Galisa prepustili z Fakultnej nemocnice s poliklinikou (FNsP) v Žiline do domáceho liečenia po hospitalizácii s ochorením COVID-19. TASR o tom informoval hovorca Žilinskej diecézy Zdeno Pupík.

"Priebeh choroby nebol síce u neho dramatický, ale vyžadoval odbornú pomoc. V nemocnici strávil spolu štrnásť dní. Ešte sa cíti slabý, ale jeho stav sa zlepšuje," uviedol Pupík.

Doplnil, že biskup Galis ďakuje a oceňuje prácu celého zdravotníckeho personálu za ochotnú 24-hodinovú službu. "Mal som možnosť zblízka vidieť, čo to znamená trpieť a slúžiť. Počas svojho pobytu som ďakoval, odprosoval a žehnal všetkým", dodal žilinský biskup.

Galis oslávil koncom decembra minulého roka svoje 70. narodeniny. Detstvo prežil vo Vrútkach, kňazský seminár absolvoval v Bratislave. Bol kaplánom, generálnym vikárom Banskobystrickej diecézy, rektorom kňazského seminára v Badíne a pomocným biskupom. Prvým žilinským biskupom v novovytvorenej diecéze je od roku 2008.