Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Bod.K7 si februárovými podujatiami pripomenie začiatok vojny

Ilustračná fotografia. Foto: TERAZ.sk

Svedectvo o vojnovom konflikte prinesie aj druhý diel filmového dokumentu Viery Dubačovej s názvom Tí, ktorí zostali – Jaroslav, Tatiana a Kolya.

Nitra 7. februára (TASR) - Kultúrne centrum bod.K7 v Nitre pripravuje vo februári dve nové podujatia. Ako uviedli organizátori, obe sa budú týkať prebiehajúcej vojny na Ukrajine.

Pripomienkou prvého výročia začiatku vojny na Ukrajine bude výstava Mykolu Kovalenka s názvom 365. čo deň vojny, to plagát. "Autor je ukrajinský grafický dizajnér, ktorý od roku 2015 žije v Bratislave. Keď Rusko 24. februára 2022 napadlo Ukrajinu, rozhodol sa, že každý deň vojny vytvorí a na sociálnych sieťach zverejní jeden plagát s touto témou. Vtedy netušil, aký záväzok na seba prijíma," informovali organizátori. Ako doplnili, výstava je výberom z celoročnej série plagátov. Vo výstavnom priestore, v Galérii Za sklom, potrvá od 8. februára do 30. marca.

Svedectvo o vojnovom konflikte prinesie aj druhý diel filmového dokumentu Viery Dubačovej s názvom Tí, ktorí zostali – Jaroslav, Tatiana a Kolya. "Film ukazuje, ako človek dokáže existovať a prežívať vo vojnou zmietanej krajine. Prvé verejné premietanie druhej časti filmu sa uskutoční v bode.K7 vo štvrtok 22. februára o 18.30 h," informovali organizátori.

Ako pripomenuli, po premietaní nasleduje diskusia, počas ktorej si návštevníci spolu s tvorcami pozrú najnovšie zábery z ich poslednej cesty na Ukrajinu a vypočujú si odkazy obyvateľov Chersonu a iných miest adresované ľuďom na Slovensku.