Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Na sídlisku Lúčky by mohli vybudovať besiedku a záhon s bylinkami

Ilustračná snímka. Foto: EASYFOTO TASR - Rudolf Ženiš

Podanie žiadosti o grant odobrili mestskí poslanci na svojom poslednom rokovaní.

Bojnice 4. júna (TASR) - Samospráva Bojníc chce na sídlisku Lúčky vybudovať besiedku a bylinkový záhon. Financie na tento účel bude žiadať z programu nadácie súkromnej spoločnosti. Podanie žiadosti o grant odobrili mestskí poslanci na svojom poslednom rokovaní.

"Mesto sa o mimorozpočtové zdroje uchádza s upraveným projektom, ktorý podalo ešte v roku 2017, ide o výstavbu besiedky s posedením a bylinkového záhonu, o ktorý sa budú môcť obyvatelia starať," uviedla vedúca oddelenia regionálneho rozvoja a životného prostredia mestského úradu Ivana Michalcová. Cieľom zámeru podľa nej je posilnenie komunitného života na sídlisku, v besiedke sa budú môcť stretávať mamy s deťmi či dôchodcovia.

Na projekt v rámci programu SPPoločne pre komunity môže mesto žiadať maximálne 3000 eur, náklady odhadlo približne na 2800 eur, vyčíslila Michalcová s tým, že výsledky by mali byť známe koncom júna.

"Samospráva plánuje zabezpečiť i komplexnú revitalizáciu sídliska Lúčky, malý projekt výstavby besiedky pri stoloch na stolný tenis do nej nezasiahne, ale stane sa jeho súčasťou,"
dodala Michalcová.