Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Regióny

Koronavírus potvrdili u deviatich zamestnancov prievidzskej nemocnice

Na archívnej snímke vstup do bojnickej nemocnice. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Prievidza má tri ohniská nového koronavírusu.

Bojnice 30. septembra (TASR) - Nový koronavírus potvrdili testy u deviatich zamestnancov Nemocnice s poliklinikou Prievidza so sídlom v Bojniciach. Ide o technicko-hospodárskych a administratívnych pracovníkov, poskytovanie zdravotnej starostlivosti tak ohrozené nie je. Informoval o tom v stredu námestník liečebno-preventívnej starostlivosti Milan Henčel.

"Zatiaľ sme pretestovali 45 zamestnancov, z toho nám vyšlo deväť pozitívnych. Ešte čakáme na ďalšie výsledky jednotlivých vyšetrení," uviedol Henčel.

Chod zdravotníckeho zariadenia v prípade starostlivosti o pacientov podľa neho nie je ohrozený a nemocnica v nej pokračuje ďalej v plnom rozsahu. "Niektoré oddelenia však majú obmedzenú prevádzku plánovaných operácií a plánovaných hospitalizácií, ale zdravotná starostlivosť je zabezpečená," ozrejmil.

Hygienici za utorok odhalili v okrese Prievidza 21 pozitívnych ľudí na nový koronavírus. Pozitívne testovaných zistili v troch ohniskách. "Okrem technicko-hospodárskeho úseku v nemocnici, kde nejde o zdravotníkov, je to svadba, na ktorej sa zúčastnilo približne 100 ľudí. Tá sa konala už dávnejšie, preto tam končí už inkubačná doba. Ďalší pozitívne testovaní sú dohľadané kontakty," spresnila regionálna hygienička Zuzana Tornócziová.

Potvrdila, že v prípade pozitívne testovaných zamestnancov nemocnice hygienici otestovali všetky úzke kontakty a čakajú na výsledky. "Je predpoklad, že ešte zistíme ďalších pozitívnych," dodala.