Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 16. jún 2024Meniny má Blanka a Bianka
< sekcia Regióny

Bojnice si zoberú kontokorentný úver vo výške 100.000 eur

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Ondrej Podolinský

Financie bude mať ako záruku v prípade, ak im včas neprídu podielové dane.

Bojnice 2. februára (TASR) - Mesto Bojnice si vezme kontokorentný úver vo výške 100.000 eur. Financie bude mať ako záruku v prípade, ak mu včas neprídu podielové dane. Prijatie úveru schválili mestskí poslanci na svojom rokovaní tento týždeň.

Radnica oslovila štyri banky, kde má mesto účty, záväznú ponuku jej predložili tri inštitúcie, pričom ako najúspešnejšiu ponuku vyhodnotila tú od Slovenskej sporiteľne, uviedla vedúca finančného oddelenia mestského úradu Klaudia Bartková. "Typ kontokorentného úveru je nekonečný, to znamená, že ho nebudeme musieť opätovne schvaľovať na prelome rokov ako nový úverový produkt," ozrejmila.

Kontokorentný úver si zoberie mesto ako poistku. "Dôvod prijatia je ten, aby sme mali krytý chrbát v prípade, že podielové dane budú nabiehať nepravidelne, ako to často býva. Mesto má pritom pravidelné výdavky. Aby sa nestalo, že nebudeme mať peniaze na vyplatenie mzdy v termíne, keď ju máme vyplatiť," ozrejmil primátor Ladislav Smatana.

Nový úver podľa neho neznamená žiadne zaťaženie pre mesto. "Platiť budeme úroky len z dní čerpania úveru, podarilo sa nám tak dostať veľmi dobré podmienky. Budeme radi, ak ho nebudeme musieť použiť," dodal.