Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Bojnice spustili službu pre osamelých seniorov, pomôže im s internetom

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Pracovníci mestského úradu im pomôžu s vyhľadaním informácií na internete či poradia s vybavením agendy na iných úradoch.

Bojnice 3. januára (TASR) - Mesto Bojnice spustilo pre osamelo žijúcich seniorov novú službu Ochotná vnučka. Pracovníci mestského úradu im pomôžu s vyhľadaním informácií na internete či poradia s vybavením agendy na iných úradoch. Informoval o tom primátor Ladislav Smatana.

"V súčasnej dobe moderných informačno-komunikačných technológií, digitalizácie a množstva informácií je pomerne komplikované zorientovať sa v tomto odvetví aj pre mladého človeka. Preto mestský úrad podáva v tomto smere osamelo žijúcim seniorom bez príbuzných pomocnú ruku," priblížil Smatana.

V prípade, že seniori podľa neho potrebujú vyhľadať informácie na internete, poradiť s vybavovaním stránok na iných úradoch či pomôcť s registráciou do rôznych systémov na webe, môžu kontaktovať pracovníkov úradu na čísle 046/512 16 05. "Tí technologicky zdatnejší nás môžu kontaktovať aj prostredníctvom emailu info@bojnice.sk," dodal.