Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Regióny

Bojnická nemocnica bude očkovať záujemcov proti COVID-19 budúci týždeň

Na archívnej snímke záchranár pri Nemocnici s poliklinikou Prievidza so sídlom v Bojniciach. Foto: TASR - Alexandra Moštková

Nemocnica pre hladký priebeh vakcinácie odporúča, aby si záujemcovia priniesli vyplnené dva informované súhlasy pacienta s očkovaním a dotazník s anamnestickými otázkami pred očkovaním.

Bojnice 28. septembra (TASR) - Zdravotníci z vakcinačného strediska Nemocnice s poliklinikou (NsP) Prievidza so sídlom v Bojniciach budú očkovať záujemcov proti ochoreniu COVID-19 novým typom vakcíny 4. októbra. Informovala o tom nemocnica na svojom webe.

Vakcináciu zabezpečí nemocnica raz mesačne. Zdravotníci zaočkujú podľa rozpisu od 8.30 h do 11.30 h najskôr deti vakcínou Pfizer/BioNTech Omicron BA.4-5, následne registrovaných a neregistrovaných, a to vakcínou Pfizer/BioNTech Omicron 18+ BA.4-5. Vakcínu Comirnaty Original Omicron BA.4-5 podajú zdravotníci len záujemcom o štvrtú alebo piatu dávku, priblížila nemocnica.

Nemocnica pre hladký priebeh vakcinácie odporúča, aby si záujemcovia priniesli vyplnené dva informované súhlasy pacienta s očkovaním a dotazník s anamnestickými otázkami pred očkovaním. "Okrem toho je potrebný občiansky preukaz, preukaz poistenca a v prípade preočkovania aj doklad o zaočkovaní," dodalo zdravotnícke zariadenie.