Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Bojnická nemocnica plánuje zrekonštruovať vybrané objekty

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Projekt bude podľa nemocnice riešiť rekonštrukciu objektov B1, B2 a B4, ktorá bude zameraná na zníženie energetickej náročnosti.

Bojnice 26. júla (TASR) - Nemocnica s poliklinikou (NsP) Prievidza so sídlom v Bojniciach plánuje zabezpečiť komplexnú rekonštrukciu vybraných objektov. Cez verejnú súťaž hľadá dodávateľa projektovej dokumentácie, náklady na jej spracovanie odhadla na takmer 180.000 eur.

"Vybraný dodávateľ vypracuje kompletnú projektovú dokumentáciu pre stavebné povolenie v realizačnej podrobnosti a prislúchajúcej inžinierskej činnosti," spresnila nemocnica v oznámení vo vestníku Úradu pre verejné obstarávanie.

Projekt bude podľa nej riešiť rekonštrukciu objektov B1, B2 a B4, ktorá bude zameraná na zníženie energetickej náročnosti. Konkrétne pôjde o rekonštrukciu a vyregulovanie vykurovacieho systému, kompletnú výmenu všetkých rozvodov, rekonštrukciu vonkajších rozvodov tepla vrátane výmenníkových staníc, inštaláciu slnečných kolektorov na ohrev teplej úžitkovej vody, ako i zateplenie obvodových stien budov. Investícia počíta i s kompletnou rekonštrukciou striech vrátane zateplenia, rekonštrukciou okenných a dverných výplní otvorov, ako i statických posudkov.

Dokumentácia bude vychádzať zo záverov spracovaného energetického auditu. Náklady na jej vypracovanie zdravotnícke zariadenie odhadlo na 179.500 eur bez dane z pridanej hodnoty, ako kritérium na výber víťaza súťaže určilo najnižšiu ponúknutú cenu.

Trenčiansky samosprávny kraj, ktorý je zriaďovateľom nemocnice, pred časom avizoval, že má jej komplexnú rekonštrukciu záujem financovať z mimorozpočtových zdrojov.