Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Bojnické Centrum voľného času postavilo chovateľský kútik

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Deti z chovateľského záujmového útvaru sa starajú o sliepky a kohúta, dva páry holubov, troch zajacov či morčatá. Svoj domček tam majú aj osmáky Degu, priblížila organizácia.

Bojnice 21. novembra (TASR) - Centrum voľného času (CVČ) Junior v Bojniciach postavilo vonkajší chovateľský kútik. Deti sa tam v rámci záujmového útvaru starajú o sliepky či králiky. Na projekt Zelená záhrada získalo CVČ financie z grantového programu Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK). Informovalo o tom na webe mesta.

"V rámci projektu sme pokračovali v rozširovaní našej Zelenej záhrady a vytvorili pre deti a návštevníkov centra ďalšie zóny," načrtlo CVČ.

V areáli CVČ postavilo vonkajší chovateľský kútik v podobe klietky, králikárne a dreveného kurníka. "Deti z chovateľského záujmového útvaru sa starajú o sliepky a kohúta, dva páry holubov a hrdličky. V králikárni máme troch zajacov a morčatá. Svoj domček tam majú aj osmáky Degu," priblížila organizácia. V areáli pribudli i ovocné kry a ihličnaté stromy, CVČ rovnako zakúpilo koše na triedený odpad, na kuchynský odpad má k dispozícii kompostér s kalifornskými dážďovkami, ktoré z bioodpadu vyrábajú kompost a dážďovkový čaj.

"V našej prírodnej záhrade chceme formovať základy aktívnej ochrany životného prostredia. Naším cieľom je naučiť deti zmysluplne využívať voľný čas, priblížiť im prírodu, naučiť ich, ako môžu aj ony aktívne chrániť životné prostredie. Záhrada však nebude slúžiť iba deťom, ktoré navštevujú CVČ, ale i širokej verejnosti," skonštatovalo CVČ.

Na projekt získala organizácia z grantového environmentálneho programu Zelené oči 1344 eur.