Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Regióny

Bojnický zámok je pre verejnosť opäť zatvorený

Pohľad na Bojnický zámok v Bojniciach, foto z archívu. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

O znovuotvorení múzea a prípadnom neskoršom začiatku podujatia Vianoce na zámku budeme verejnosť priebežne informovať, dodala Gordíková.

Bojnice 26. novembra (TASR) - Slovenské národné múzeum (SNM) - Múzeum Bojnice zostalo od štvrtka (25.11.) opäť pre verejnosť zatvorené. Vyhlásený núdzový stav a lockdown ovplyvnil i programové plány múzea na december. TASR o tom v piatok informovala kultúrno-propagačná manažérka múzea Petra Gordíková.

"Už dlhé roky sa pravidelne v decembri pripravuje v priestoroch Bojnického zámku i obľúbené podujatie Vianoce na zámku. Múzeum pre návštevníkov pripravilo tento rok zaujímavé spracovanie vianočných príbehov, ktoré prostredníctvom zraku, sluchu i čuchu poodhalia ducha Vianoc," priblížila Gordíková.

Vianoce na zámku mal 6. decembra v Zlatej sále slávnostne otvoriť svätý Mikuláš, ktorý si pre detských návštevníkov pripravil sladké balíčky. "Vzhľadom na aktuálnu situáciu sa ale otvorenie Vianoc na zámku neuskutoční podľa pôvodného scenára. O znovuotvorení múzea a prípadnom neskoršom začiatku podujatia Vianoce na zámku budeme verejnosť priebežne informovať," dodala Gordíková.