Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Regióny

Bojnický zámok rozsvietia na zeleno na podporu ochrany klímy

Bojnický zámok, archívna snímka. Foto: TASR/Štefan Puškáš

Svietiť na zeleno bude počas vrcholného stretnutia zúčastnených hláv štátov viac ako 20 budov naprieč celým Slovenskom, uviedla Petra Gordíková.

Bojnice 1. novembra (TASR) - Budova Bojnického zámku bude v pondelok a utorok (2. 11.) vo večerných hodinách osvetlená na zeleno. Slovenské národné múzeum (SNM) - Múzeum Bojnice sa tak pripojí k iniciatíve na zmiernenie klimatickej zmeny. TASR o tom v pondelok informovala kultúrno-propagačná manažérka múzea Petra Gordíková.

Národná kultúrna pamiatka zasvieti zelenou farbou v súvislosti s konferenciou COP26 Organizácie Spojených národov, ktorá sa začala v nedeľu (31. 10.) v Glasgowe. "Lídri z celého sveta vrátane tých zo Slovenska budú spoločne rokovať o ambicióznych cieľoch na záchranu planéty," spomenula Gordíková.

Vyjadriť svoj postoj k ochrane klímy a našej planéty sa preto podľa nej rozhodlo aj vedenie SNM - Múzea Bojnice. "Svietiť na zeleno bude počas vrcholného stretnutia zúčastnených hláv štátov viac ako 20 budov naprieč celým Slovenskom," dodala.