Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Máti radi beh? Botanická záhrada v Nitre pripravila podujatie

Ilustračná snímka. Foto: TASR Martin Baumann

Účastníci behu si budú môcť vybrať z troch tratí s dĺžkou tri, päť alebo desať kilometrov. Súčasťou pretekov bude aj bohatý sprievodný program.

Nitra 14. marca (TASR) - Botanická záhrada Slovenskej poľnohospodárskej univerzity (SPU) v Nitre pripravila pre svojich návštevníkov Beh o život. Konať sa bude 21. marca od 18.00 do 22.00 h. Podľa organizátorov ide o podujatie, ktoré preverí telesné i mentálne schopnosti bežca.

"Po každom kilometri bude zmyslové vnímanie športovca preverené senzorickou analýzou vzorky, ktorú zvolia organizátori. Vyhráva ten súťažiaci, ktorý dokáže skombinovať telesnú aktivitu s korektne vykonanou analýzou," informovala Botanická záhrada SPU.

Účastníci behu si budú môcť vybrať z troch tratí s dĺžkou tri, päť alebo desať kilometrov. Súčasťou pretekov bude aj bohatý sprievodný program. "Na grilovačke absolventi predmetu senzorika predstavia svoje bláznivé recepty na chutné grilované mäso a zeleninu. V rámci akcie Beer Battle dostane každý účastník nad 18 rokov možnosť ochutnať a vyjadriť svoj názor na experimentálne pivo z produkcie vedeckého centra AgroBioTech a porovnať ho s komerčným pivom," uviedli organizátori.

Akcia s názvom Chuť budúcnosti zasa ponúkne účastníkom ochutnávku potravín budúcnosti. "Pôjde o experimentálne pekárenské produkty s obsahom proteínu hmyzu, jedlý gél zvyšujúci imunitu, nápoj plný antioxidantov vyprodukovaný z vedľajších produktov výroby kávy i upravený med, ktorý rozžiari každú detskú tvár. Ako súčasť experimentu môžu účastníci každý produkt ohodnotiť a poriadne skritizovať, aby odborníci vedeli, či smerujú výskum správnym smerom," pripomenuli organizátori. Ako doplnili, večer v Botanickej záhrade SPU ponúkne aj prechádzky po jej zákutiach, spojené so zábavným kvízom, ktorý prezradí informácie o jej flóre a faune.